Kovaa muuttoa ja scouppausharjoituksia, Luvia - Ulvila - Pori, 14.4.2013
Weblokit
Sieltä se varsinainen kevät sitten tuli. Auringonnousun aikaan pari astetta plussaa ja heikohko etelätuuli. Iltapäivällä +10 ja kohtalainen lounaistuuli. Heti aamusta tasaista ja kohtalaisen voimakasta muuttoa kohti pohjoista: hanhia, joutsenia, petoja, kyyhkyjä, töyhtöhyyppiä, lokkeja. Pelloilla runsaasti joutsenia ja hanhia. Hanhet aamulla pääasiassa merihanhia ja päivän mittaan etelästä tuli tasaisesti metsähania, joiden suhde merihanhiin kasvoi päivän mittaan tasaisesti. Pikkulintupuolella vielä hieman rauhallisempaa. Niittykirvisiä, kiuruja, kottaraisia ja muutamia västäräkkejä pitkin peltoja. Peippoja ja mustarastaita lauloi vähän joka puolella. On se kevät vaan hienoa!

Päivän aikana tuli treenattua hieman skouppausta swaron läpi ja oheiset kuvat on kaikki ko. kombinaatilla otettuja.


Merihanhia

Päivän merihanhisumma oli lähempänä 600 yksilöä.


Metsähanhia ja laulujoutsenia

Metsähanhia saapui ja putoili muutolta tasaisesti joutsenten ja merihanhien seuraan.


Tundrahanhi

Peltojen hanhia oli aamusella mukava katsella, kunnes aurinko tuli näkyviin ja sai aikaiseksi melkoisen lämpöväreilyn. Väreilyssä linnut antavat vähän haastetta, mutta pystyy sentään tästä kuvasta määrittämään merihanhet, tundrahanhen ja laulujoutsenen.


Keltasirkku, koiras

Keltasirkkuja tuntui tänään laulavan vähän "joka puolella". Lienee ensimmäisillä lämpimillä aamuilla vaikutusta.


Hiirihaukka

Päiväpetoja liikkui pohjoisen suuntiin tasaisesti. Eniten hiiri- ja varpushaukkoja. Myös muutto-, tuuli ja ampuhaukkoja oli liikkellä. Merikotkia tavalliseen tapaan useampi kymmen, mutta niiden liikkumisesta ei kukaan ota selvää.


Laulujoutsenpoikue

Pelloilla ruokaili vielä muutamia selviä viimevuotisia laulujoutsenpoikueita. Vielä ei ole nuorisoa häädetty.


Kommentoi
14.4.2013 Luvia - Ulvila - Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind