Kärkeä kiertämässä, Kuuminainen, Pori, 1.6.2015
Weblokit
Riittävän voimakkaat etelän ja lounaan väliset tuulet vain jatkuvat ja pitävät miehen mantereella. Tänään auringonnoususta kiertämässä Kuuminaisten kärkeä. Hyttyset olivat sitten täällä. Tuulessakin kavereita riitti enemmän, kuin tarpeeksi, rannassa onneksi vähemmän. Kiersin kärjen reunametsiä seuraillen. Karja ei ollut vielä niityllä, aidat kylläkin korjattu. Eiköhän laiduntajat lähiaikoina tupsahda.

Huolestuttavasti pisti silmään tuhoutuneiden pesien määrä. Korkealla ollut ja käynyt merivesi on, vielä tuulen lisätessä tehoa, tuhonnut kaikki matalla olevat tiirojen, lokkien ja kahlaajien pesät. Varmaankin muitakin on mennyt samalla. Kärjessä muutama tuhon jo kokenut pariskunta rakenteli uutta vähän korkeammalle. Lintuja mukavasti ja lajimäärä runsas. Eniten tuttuun tapaan telkkiä, reilu 3500. Hyöteissyöjiä, tuulesta ja viileästä kelistä huolimatta, äänessä hyvin, lähinnä juuri saapuneita; punavarpunen, kultarinta, mustapää-, lehto-, pensas- ja hernekerttu. Vesilinnuista haahkalla, merihanhella ja valkoposkihanhella hieman poikueita.


Sisälaidun

Kärjen tien varrella suojaisa laidun/rantaniitty. Hyöteissyöjiä tuulensuojassa pieni määrä. Nouseva aurinko valaisee puiden latvoja.


Lounaiskärki

Paikallista pesimälinnustoa eniten kärjen lounaiskulmassa. Katselin sinne sopivasti metsän suojassa. Lounaiskärkeen ei ole syytä pesimäaikaan mennä.


Valkoposkihanhia

Valkoposkihanhet olivat kuuluvia ja näkyviä kärjessä. Yksilöitä 80, joista suurin osa pesimättömiä tai jo epäonnistuneita.


Kärkilaguuni

Kärkilaguunin tyllin ja meriharakan pesät näyttivät jääneen meriveden alle. Toivotaan onnistunutta uusintapesintää.


Tie kylällä

Kärjen kylän lehdossa mukavasti laulajia. Niitä on haastavaa saada hyvin näkyville korkealta ja lehtien suojasta.


Kommentoi
1.6.2015 Kuuminainen, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind