Jouluinen lintukeidas, Hangassuo, Pori-Luvia, 20.12.2009
Weblokit
Viime aikoina on tullut piipahdettua Hangassuolla lähes viikoittain ja siihen rytmiin ei jouluviikkokaan tuonut poikkeusta. Lajisto pysynyt lähes samana, mutta yksilömäärissä ollut suurtakin vaihtelua eri päivinä. Tänään paikalla lokkeja hieman alta tuhat ja varislintuja reilu 1500. Lokkien määrät eivät ole tänä loppusyksynä olleet ihan huippulukemissa ja paras päiväsumma on ollut 2-3000 välillä. Menneinä vuosina useasti yli 5000. Lokeista tänään vanhoja n45% ja nuoria n55%. Varislinnuista naakkoja 1400 ja korppeja 30. Paikalla myös pieni urpiaisparvi (30), nuori kanahaukka ja uuttukyyhky.


Lokkeja ja Corvuksia

Vaikka suuri osa nykyisestä sekajätealueesta on peitetty, pääsevät lokin ruokailemaan tuoreimmassa paikassa ja niitä pääsee katsomaan mukavasti.


Linnut lennossa

Maassa näkyvien yksilöiden perusteella on vaikea arvioida kokonaismäärää. Parven pelästyttyä lentoon, yksilömäärä moninkertaistuu helposti.


Uuttukyyhky

Päivän parasta antia edusti uuttukyyhky, joka päivysti kunnanrajalla kulkevalla johdolla. Ongelmia voisi tuottaa kunnan valinta havaintoa ilmoitettaessa.


Kommentoi
20.12.2009 Hangassuo, Pori-Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2009  Antti J. Lind