Merimetsokolonian tarkastelua, Marjakari, Luvia, 21.5.2016
Weblokit
Aamulla kohti Luvian merimetsokoloniaa. Viime käynnillä kolonian näytti tänä vuonna asettuneen kahdelle eri saarelle, kun viime vuonna kolonia asutti kolmea eri luotoa. Viimeksi merikotkat pitivät liikettä yllä ja mielenkiinnolla seuraamme tapahtumia. Katselin pesimäluotoja vakiopaikalta muutaman tunnin ajan. Muutoksia viime kertaan on tapahtunut. Kolonian pienin luoto on tyhjentynyt kokonaan ja pääluotoa asuttaa vain parikymmentä paria. Sen sijaan kolonia on siirtynyt kahteen uuteen luotoon pohjois- ja eteläpäässä. Parimäärä arviolta samaa luokkaa kuin vuonna 2015. Merikotkat lienevät aiheuttaneen tämän siirtymän. Nytkin vanhalla pääpesimäluodolla seisoskeli 4 eri yksilöä. Näkyvillä pesillä muninta käynnissä, ensimmäisissä varmaankin jo haudottiin. Saas nähdä, miten kolonian pesintä etenee.


Pinkki keulassa

Saiskos sitä vauhtia hieman lisää?


M, vanha pääluoto

Kolonian pääpesimäluoto. Reunakallioilla seisoskeli runsaasti merimetsoja, pesiä länsipäässä näkyi vain muutamia. Keskiosa ja itäpää tyhjillään.


V, uusi pääluoto

Tämä pieni kivikkoluoto näyttäisi olevan tänä vuonna kolonian pääluoto. Korkea vesi ja kova tuuli voi helposti tuhota osan pesistä.


N, uusi pesimäluoto

Toinen kolonian uusista pesimäluodoista. Pesiä näkyi kauempaa reilu 80.


Pinkki ja Buster, Puorkari

Kolonian tarkkailupaikalla.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
21.5.2016 Marjakari, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind