Merimetsojen pesälaskentaa, Landskata, Pori, 22.6.2016
Weblokit
Tänä vuonna on omalla kohdallani vain kaksi laskettavaa merimetsokoloniaan Satakunnasta ja yksi niukasti rajan ulkopuolelta. Syynä tietenkin Lankoslahden pesien häirintä ja lintujen siirtyminen jonnekkin alueen ulkopuolelle. Tänään laskemassa Porin Landskatan kolonian pesät. Kolonia asuttaa tänä vuonna kahta eri luotoa, kuten muutamana edellisenä vuotenakin, tosin saaria on vaihtunut lähes vuosittain. Kautta tunnetun historian, kolonia on pesinyt yhteensä 13 eri luodolla. Vuoteen 2015 verrattuna koloniassa on tänä vuonna huima kasvu, 690%. Kasvusta huolimatta ollaan vielä reilu parisataa pesää jäljessä kolonian parasta vuotta. Osa pesijöitä lienee Lankoslahdelta siirtyneitä ja lisäksi pari edellistä vuotta ovat lisäksi ollet pohjavuosia. Kolonian kyljessä pesi taas räyskäpari ja mukavat 120 paria lapintiiroja.


Pesäluoto J

Viime vuonna tässä saaressa oli muutama pesä, tänä vuonna vain lokkeja ja tiiroja. Saari on muutamia vuosia sitten ollut kolonian ydinluoto.


Pesäluoto N

Kolonian tunnetun historian ensimmäinen pesimäluoto oli monta vuotta tyhjillään. Tänä vuonna sinne on taas palattu. Pesiä runsaasti.


Pinkki ja pesäluoto N

Mitähän nämä ovat? En varmasti tule maihin!


Pesäluoto N

Luodon keskiosat kohtalaisen tiheästi asutettu. Pesissä pääosin isoja ja liikkuvia poikasia.


Pesäluoto H

Toinen kolonian pesäluodoista. Tässä saaressa yhteensä 7 puupesää, muut maassa.


Pesäluoto H

Eipä täälläkään kovin väljää ole. Laskenta haastavaa ja vaatii omat kehittyneet menetelmät. Täälläkin lähes kaikissa pesissä isot poikaset.


Pesäluoto H, pesä

Nämä poikaset eivät ole ihan vielä lentokykyisiä, siipisulat vasta kehittymässä. Muutama viikko vielä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
22.6.2016 Landskata, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind