Pari pientä ja vihreää, Haminakari, Pori, 28.6.2016
Weblokit
Vähän auringon perästä Haminakarissa. Tällä kertaa ihan suosiollinen keli; hieman lounaistuulta, lähes pilvetöntä, hyvä näkyvyys eikä pahemmin lämpöväreilyä. Merellä kesäisen rauhallista; hieman haahkoja, pilkkasiipiä, mustalintuja ja telkkiä vähän joka suuntaan. Riskilöitä 4 ja ruokkeja, sisältäen määrittämättömät, kohtalaiset 46. Rauhallista oli myös verkkojen puolella. Lintuja vain niukasti liikkeellä, ei vielä nuoria lintuja. Mukavana yllätyksenä tarttui kuitenkin kaksi pientä ja vihreää, joiden tulkitsin olevan idänuunilintuja. Toisella linnuista oli hautomalaikku, joka viittaa pesintään lähialueella. Saaren haarapääskypari hautoi pesällään.


Idänuunilintu?

Toinen aamun pienistä ja vihreistä. Molemmat linnut hyvin kuluneissa höyhenpuvuissa. Tällä linnulla voisi aavistaa olevan isoissa peitinhöyhenissä vielä heikko siipijuova osin näkyvissä.


Idänuunilintu?

Tämä yksilö on mielestäni hankalampi. Jossakin vaiheessa tuli tiltaltti mieleen, mutta siipikaavio ei oikein siihenkään sopinut. On ne kesäiset kuluneet linnut vaikeita.


Merikihut

Haminakarin eteläkärkeen oli ilmaantunut jostakin, sitten viime kerran, merikihupari. Pari lensi innokkasti soidinta ja puolusti saaren kärkeä riutan merikihuja vastaan. Toisella linnista värirengas, jonka onnistuin lukemaan.


Kalalokki kuusessa

Varmaankin kymmenisen vuotta on tämä kalalokki siirtynyt puuvahtiin poikasten liikkellelähdön jälkeen. Oliskohan kyseessä sama yksilö ja eikös tämä nyt sitten ole kuusilokki?


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
28.6.2016 Haminakari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind