Deltakierroksella, Kokemäenjoen suisto, Pori, 16.5.2017
Weblokit
Päivällä kiertämään jokisuistoa. Keli ehkä vähän liiankin hieno: heikkoa tuulta ja auringonpaistetta. Lämpö ei vieläkään kesäisissä lukemissa, +8c. Kiersin joen Kaunismäestä Tärnooraan ja siitä ylös Kiviniin ja Linteriin.

Vesilinnut vähentyneet huomattavasti, lähinnä pesimäkanta paikalla, seurassa pesimättömiä laulujoutsenia ja merihanhia. Runsaimpana lajina silkkiuikku (87). Punasotkia yhteenä 11, kaikki koiraita. Yllättäen punasotkien seurassa vielä kolme lapasotkaparia. Valkoinen heinäsorsa vielä paikalla. Kahlaajia oikeastaan hyvin. Suokukkoja reilu 2000, varmaankin huomattavasti enemmänkin. Liroja reilu sata. Sirreistä suosirri 24 ja lapinsirri 6. Hyönteissyöjien määrät hieman kasvaneet mm. ensimmäiset pensaskertut ja harmaasiepot. Pääskyset vielä kortilla, vain 3 haarapääskyä. Kasvimaailma pahasti myöhässä.


Rantaraati

Lähdön aikoihin piti rantaparlamentti kokoustaan venerannassa. Hei - oletteko huomanneet laskuliuskaa?


Lohikari ja Tärnoora

Sen verta on vanha ruoko irronnut talven aikana ja ajautunut sopiviin kohtiin että parikin vanhaa reittiä oli tukossa. Uusi vihreä on vielä kovin niukassa.


Ulpukat?

Ensimmäiset kasvit kurottelevat päivänvaloon, taitavat olla ulpukoita.


Rentukka

Vasta nyt näkyy ensimmäisiä rentukoita!


Kemira - Sahleben - Huntsman - Venator

Ilmeisesti korjaus on edistynyt vai mihin tätä hissiä piipun ympärillä käytetään ;-)


Suokukot

Paivän valtalaji oli suokukko. Ympäri suistoa, "vähän joka puolella", usean sadan linnun paria.


Tuulilasi

Kaikkia mielenkiintoista sitä edelleenkin löytyy. Kovin kiinnostaisi tietää, miten tämä tuulilasi on joutunut majavan kulkureitin varteen?


Ja maihin...

Ja maihin...

Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 16.5.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind