Kotilahden saaristossa, Preiviikinlahti, Pori, 13.2.2020
Weblokit
Syksy se vain jatkuu, ei kai se kevät kuitenkaan vielä ole? Tänään Preiviikinlahden suun saaristoa kiertämässä. Viimeksi taisi tulla käytyä lokakuussa, joten aika jo olikin. Liikkeelle Preiviikin kalarannasta, eipä ihan normitalvesta kyse! Kiersin reittiä Kakkuri - Puolivälinkari - Svartgrund - Truutholma - Santakari - Kallioluoto - Ykspihlaja. Keli suosi: tuuli vähän alle 10m/s lännestä, koko päivän auringonpaistetta, lämpöä +4 astetta ja näkyvyys erinomainen.

Vähän yllättävän rauhallista oli. Veslintujen määrät ihan vakiotalvisia: joutsenet yhteensä 46, telkkä 87, isokoskelo 53. Joukosta löytyi muutama uivelo ja tukkakoskelo,
ei sotkia. Lokkeja yhteensä 75, joista suurin osa kalalokkeja. Marjattomissa saarissa kaksi yksittäistä räkättirastasta. Siinä se pääpiirteittäin.


Preiviikin kalaranta

Preiviikin kalarannan suojaisassa satamassa alle 1cm jää. Harvemmin sitä helmikuussa täältä on liikkelle päässyt.


Puolivälinkari NW

Puolivälikarin luoteiskulman katajaniitty. Näkyvyys erinomainen sekä ulompiin saariin, että Preiviikinlahdelle. Vielä ei ollut lokit reviireillään.


Svartgrundin itäpää

Svartgrundin itäranta ja ruderaatti. Hieman uutta haurua rannalla. Merivesi plussalla 60 cm.


Svartgrund, lepät vedessä

Montakos kertaa niiden lepän juurien pitikään ennen talvea kastua, vanhan sanonnan mukaan? Mielestäni juuret on olleet jo viikkoja veden peittämiä.


Santakari,
    itään

Santakarin - Outoorin ja Kallioluodon suojaisa lahti oli tänään melko tyhjä. Syynä lienee hetkeä aikaisemmin lahdessa liikkuneet kalastajat. Lahdessa vain muutama kyhmyjoutsen ja isokoskelo.


Kallioluodon hiekkaranta

Kallioluodon idänpuoleinen hiekkaranta tänään melko kapea, korkealla olevan veden vuoksi. Tuulet siivonneet haurut muualle.


Ja
          maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Preiviikinlahti, Pori, Finland, 13.2.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind