Eka kerta veneellä helmikuussa, Domarkobban, Kristiinankaupunki, 19.2.2020
Weblokit
Aamun tuuli heikkeni luvatusti ja aurinkokin paisteli mukavasti, välillä vähän pilvien välistä. Lämpöä totutut muutama plusaste. Iltaa kohden tuuli vähän voimistui pohjoisen suunnasta. Merivesi korkealla, +60cm. Jäästä ja lumesta ei hajuakaan.

Muistan joskus taannoin käyneeni Domarkobbanilla helmikuussa, mutta se tapahtui suksilla. Tänään toista kertaa kuluvana vuonna Domarilla. Storbådankin piti käydä katsomassa, mutta noussut tuuli ja vanha maininki sai perumaan ajatukset. Domarkobban tuli kierrettyä kokonaan, tosin saari oli selvästi pienempi, kuin normaalisti, vedenkorkeuden vuoksi.

Lintuja yllättävän mukavasti, vähän heikompaan olin varautunut. Fladan pohjukan haurulla ruokaili hyväkuntoisen näköinen kapustarinta. Lintu oli vielä talvipukuinen tai sitten nuori. Ilmeisesti sama lintu oli havaittu mantereelta vajaa viikko sitten - kovin on aikaisessa. Saaren kahlaajat eivät tähän jääneet. Merisirrejä vähän joka puolella, oikeasta lukumäärästä ei sitten mitään hajua. Havaitsin seuraavat parvet: 18, 3, 19, 19 ja 8. Noista voi jokainen muodostaa oman arvion? Merellä jonkin verran mustalintuja, yhteensä 250. Pohjoisosan katajikossa peukaloinen.Fladan haurupenkka

Flada näytti olevan kokonaan meriveden peittämä. Busterkin kiinnitettiin isoon hauruvalliin fladan länsirannalla.


Pohjoiskärki

Pohjoiskärki tänään hyvin kapea. Kärkeen oli vielä juuri ja juuri maayhteys. Haurut muualla.


Länsiranta

Muualla oli myös länsirannan tukeva ruovikko.


Merisirrit kivellä

Merisirrejä löytyi siellä sun täällä pitkin saaren rantoja. Osa varmaankin samoja ja yhteislukumäärä jää vähän arvaukseksi. Renkaita koetin katsella, mutta ei silmään osunut. Tämä parvi länsirannan kivikossa.


Merisirrit lennossa

Lounaishaurulla oli toinen päivän 19 yksilön parvista. Tässä osa siitä laskeutumassa.


Kakkoiskulma

Eteläkärjen kaakkoiskulma oli myös melko oudon näköinen. Haurut ja ruovikko puuttuvat. Ruderaatti sentään osin säilynyt.


Flada, mökki
    ja buster

Flada nähtynä kaakon suunnasta. Tälläkin hieno haurumatto.


Kapustarinta

Haurumaton keskellä ruokaili kapustarinta. Iänmääritys oli minulle vähän vaikea, joko nuori tai vielä talvipukinen vanha lintu. Hyvin tuore höyhenpuku.


Ja
          maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Domarkobban, Kristiinankaupunki, Finland, 19.2.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind