Merisirriretkellä, Luvia, Eurajoki, 20.2.2020
Weblokit
Heikkotuulinen keli houkutteli taas merelle. Aamusella lähes rasvatyyntä ja Lankoorissa pakkasta 5 astetta. Eeköressäkin pakkasta 3 astetta. Ompahan poikkeuksellista tälle talvelle! Aurinko paisteli lähes koko päivän pilvettömältä taivaalta. Tuuli nousi iltapäivää kohden, ollen mantereelle siirtyessäni jo 10m/s etelästä. Pakkanen aiheutti merelle kovan lämpöväreilyn.

Vesillä heti auringonnoususta. Ajelin rasvatyynessä Eeköreen, jossa pari tuntia merikatselua. Sisäpuolella kivasti kyhmyjoutsenia (32), telkkiä (67) ja isokoskeloita (120). Merellä liikkui muutama mustalintuparvi, yhteensä 95. Alleja kolme paikallista parvea, yhteensä 57. Länsipuolella huomion kiinnitti kaakkuriparvi, jossa 1 juhlapukuinen ja 5 talvipukuista tai nuorta. Lisäksi pohjoispuolella kaksi muuta kaakkuria. Eekörestä Lännennauloille ja luotojen kautta Pohjankallioille ja sieltä Marjakariin. Päivän kohdelaji, merisirri, tänään tiukassa: vain yksi lintu lähti nimettömältä luodolta ja lensi kauas etelään. Missä mahtatoivat tänään olla? Ensimmäiset harmaalokit ilmestyneet reviireille ja varottelivat jo aktiivisesti. Ei vielä luotokirvistä.


Lankoorin troolari ja
          hyydettä

Ties monettako kertaa oli aamusta Lankoorin kalasatamassa uuden jään muodostusta.


Eeköre

Päivän ensimmäinen kohde oli Eeköre ja sen lähisaaret. Keskellä takana Praköre ja kaukana horisontissa Säppi.


Eekören verkkovarasto
          ja buster

Olin väärässä tuulen ja meriveden yhteistyön suhteen. Vain pari kanisteria oli viikon aikana hävinnyt "pyydysvaraston" alueelta.


Kalalokki ja harmaalokit

Lännennauloilla ei tänäänkään merisirrejä. Kalliolta nousi viisi harmaalokkia ja yksi kalalokki. Kalalokki ylhäällä vasemmalla.


Lännennaulat

Ulompi Lännennaulojen kallioista. Tilaa sirreille olis ollut, mutta ei näkynyt.


Ja
          maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland, 20.2.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind