Veneilykauden päättäjäiset? Luvia, Eurajoki, 28.2.2020
Weblokit
Jotenkin tuli tänään mieleen, että nyt voisi olla kyseessä veneilykauden päättäjäiset. Oliskos se nyt sitten vuoden 2019 veneilykausi tässä? Aika myöhään näyttäisi menneen, eikä talven kesto luultavasti kovin pitkä ole. Aamulla oli sen verran pakkasta (-10c) ja hieman tuulta mantereen suunnasta, et lähdin vesille vasta iltapäivän puolella, kelin parannuttua. Aurinko paisteli lähes pilvettömältä taivaalta, tuuli loppui kokonaan ja lämpötila muutaman asteen pakkasen puolelta. Merellä hyydettä, paikoin pieniä, muutaman sentin vanhvoja, ajojääkenttiä. Ihan kuin meri olisi vähän jäätymään päin. Upea keli.

Liikkelle Porin puolelta, josta suoraa viivaa pitkin Pohjankalliolle. Kiertelin lähisaaret ja siitä kohti Eeköreä. Eekören välit tuli kierrettyä lähes jokaista kiveä ja luotoa myöden optimaalisessa kelissä. Siitä sitten Lännennauloilla ja ulkomeren kautta Säppiin eväitä nauttimaan. Trailerissa auringonlaskun aikaan.

Havainnoilta en kovin paljoa odottanut. Lintuja kuitenkin ihan mukavasti. Päivän laji oli taas merisirri, joita viime kerran yhden yksilön jälkeen tosi kivasti. Päivän parvet tänään 3, 9, 3, 7 ja 4, vähintään 23 yksilöä. Isokokeloiden ja kyhmyjoutsenien määrä oli lisääntynyt viikon aikana, sisälahtien jäädyttyä. Pari merilokkiparia ja runsaasti harmaalokkeja reviireillä varottelemassa. Merikotkia siellä täällä yksittäisiä lintuja. Suurin parvi nousui Lännennauloilta, 5 yksilöä. Merenpuolen vesilinnuista näkyi tänään vain niukasti: Alli 1, mustalintu 4 ja pilkkasiipi 14. Säpissä palokärki huuteli aktiivisesti.


Jäätä avomerellä!

Avoimella Selkämerellä tuli muutamia virtauksen mukana liikkuvia jääkenttiä vastaan. Vahvuus muutamia senttejä.


Jäätä kalliolla, Pohjankalliot

Viime päivien pakkaset ja tuuli olivat jäädyttäneet ulkokallioita.


Itäinen Pohjankallio

Ulkona täysin rasvatyyntä. Itäisin Pohjankallio.


Merisirrit, 8 yksilöä

Merisirrit löytyivät taas vakiokallioilta. Kuvassa yhdeksän linnun parvi, tosin yksi ei mahtunut kuvaan mukaan.


Merisirrit, 3 yksilöä

Koetin katsoa ja kuvata yksilöt sen verran tarkasti, että mahdolliset renkaat olisivat näkyneet - ei näkynyt.


Mustalintu jäisellä kivellä

Jussinkallion länsisellä luodolla makaili yksinäinen mustalintu.


Säppi,
          Kruununmöljä, Ampukoppi, Satama

Iltapäivän jälkimmäisen kaffehetken vietin Säpin Kruununmöljällä. Yllättävästi möljän suojapuolella ei ollut kuin aavistus jäästä.


Säppi,
          Kruununmöljä, Ampukoppi, Ullaranta

Prakalan pohjoispuoli ja Ullaranta taas olivat saaneet jonkinmoisen jääpeitteen.


Ja
          maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland, 28.2.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind