Deltan kevättä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 20.3.2020
Weblokit
Yöllä muutama aste pakkasta ja aamusta alkaen reipas pohjoistuuli, joka sai vähän lykkäämään lähtöä päivemmälle. Aurinko lämmitti mukavasti, paistaen pilvettömältä taivaalta. Lämpötila nousi iltapäivällä juuri ja juuri plussalle. Jäätä löytyi, jos oikein suojaisia ja varjoisia pohjukoita etsi, tosi niukasti niissäkin.

Kiertelin deltaa suosien suojaisia paikkoja. Liikkelle Launaisista, josta Hevosluotoon ja Fäärttinjuopaa Isojuovalle. Kivinin kohdilta Fleiviikiin ja siitä Teemuluotoon. Puussan kautta Varpukareihin ja vastavirtaan Karvianjuopaa ylös. Siitä sitten takaisin Launaisiin.

Linnut selvästi lisääntyneet. Yksinäinen valkoselkätikka rummutteli deltalla. Hanhia ja laulujoutsenia runsaasti. Lukumäärien arvionti hieman vaikeaa, kun lintuja meni koko ajan pelloille ja takaisin. Hihasta heitettynä hanhet 2000 ja joutsenet 300. Heinäsorsia lähes joka puolella, yhteensä 350. Taveja yksi pariskunta. Tukkasotkia vähintään 420, joukossa yksi punasotkakoiras. Telkkien ja isokoskeloiden määrät aika pieniä, olisivatko levittäytyneet pohjoiseen ja sisämaahan? Uiveloita yhteenä 14. Muutama harmaahaikara tarkasteli pesäpaikkoja. Ei vielä kaulushaikaraa.


Fleiviiki

Kivinistä kohti Fleiviikiä.


Fleiviiki niitty ja
          veneen keula

Fleiviikin niityllä vielä tulva, vedenpinta laskenut huipusta jo reilu puoli metriä.


Pooliviiki

Veden laskettua, Tukkiränni oli taas niin ummessa, että siitä ei enää läpi päässyt. Piti pahin paikka kiertää Pooliviikin niityn puolelta.


Joutsenia ja hanhia

Laulujoutsenia, meri- ja metsähanhia. Parhaimmat kertymät Teemuluodon edustalla ja Puussan pohjoispuolella.


Puussan kesäpaikka

Kesäpaikka myytykö ?


Merimetso, harmaalokki ja
          tukkasotkia

Tänään deltalla vain yksi merimetso. Kivellä seuranaan harmaalokki ja taustalla tukkasotkia.


Lentäviä tukkasotkia

Tukkasotkia useassa kohdassa pieniä parvia. Yhteismääräksi laskin 420.


Mormor ja harmaalokki

Mormorin vakioasukkaat eivät ollet vielä paikalla. Isoäitiä vartioi tänään harmaalokki. Kohdalla suoritin asiaan kuuluvat manööverit.


Karvianjuopa

Vielä pystyi Karvianjuovan läpäisemään melko helposti, jopa vastavirtaan.


Ja
          maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 20.3.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind