Alkuvuoden talvisin päivä, Säppi, Eurajoki, 22.3.2020
Weblokit
Empä olisi uskonut, että kuluvan vuoden kylmin ja jäisin aamu tulee maaliskuun loppupuolella. Lunta ei sentään ollut. Mantereella, kohti liuskaa ajellessa, näytti auton lämpömittari -10 astetta ja laskupaikallakin -7. Yamaha suostui käynnistymään ja siitä pläkässä ja hyyteessä Säppiin. Säpissä mittari näytti ennen auringonnousua -5,5 astetta. Auringon noustua kipusi lämpö hiljakseen, ollen poistuessani enää asteen verran miinuksella. Tuuli alkoi hiljakseen nousemaan lounaan suunnasta.

Aamusta staijjasin pari tuntia Prakalan ampukopilla. Siitä sitten saarta kiertämään. majakan kautta Lännennokalle ja rantaa seuraten Eteläkarille, Hanhistoon ja Karinnokalle. Karinnokalta satamaan. Mantereen suuntaan, tuulen noustessa, vähän puolen päivän jälkeen.

Aamumuutto ei kovin hurjaa ollut, haahkoja sentään 320 pohjoiseen. Samoin myös muutamia pieniä merimetsoparvia. Yksittäisiä kaakkureita. Mustalintuja ja pilkkasiipiä yhteensä 280. Marjakarin merimetsokolonian suunnassa näkyi jo 270 yksilöä. Tikkoja edelleen ainakin neljää lajia: valkoselkä-, käpy-, pikkutikka ja palokärki. Pari peukaloista ja kulorastas löytyivät saarikierroksella.


Prakala

Aamustaijjilla ampukopilla. Prakalan niemi hieman auringonnousun jälkeen.


HS, Alli1 ja kalaverkot

Harri oli saapunut saareen pari päivää sitten. Alli 1 oli selvinnyt kevääseen asti. Jäät kuitenkin yllättivät miehen, sekä verkot.


Merimetsot

Pieniä merimetsoparvi oli selvästi matkalla pohjoiseen.


Veneet Kruununmöljässä

Merivesi hieman plussalla. Kruununmöljän leessä aluksia.


Valkoselkätikka

Valkoselkätikka näyttää ja kuullostaa moukaroivan majakkapihan linnunpönttöjä. Linnulla on oikeassa jalassa alumiinirengas, joten kyseessä lienee sama yksilö, kuin viime vuonna.


Hanhiston rantaa

Hanhistossakin oli jäätä ja jäänreunaa enemmän, kuin koko kuluvana vuotena. Ranta puhdas hauruista, joten ei tiedä kovin hyvää kahlaajavuotta.


Peräkulman haurut

Suurimmat haurukertymät ovat Peräkulman ja Parikivien välillä. Haurut ovat vaan niin korkealle, että kuivuvat kevään mittaan. Vesiraja täälläkin hauruton.


Ja
                    maihin...


Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 22.3.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind