Hanhimassoja, Pori - Ulvila - Nakkila, 30.3.2020
Weblokit
Hanhet tulivat aikaisin, jo ensimmäiset muuttajiksi tulkitut tammikuussa. Helmikuulla ilmestyi lisää ja maaliskuussa niitä on riittänyt. Eipä oo ihan tällaisiin hanhimassoihin ennen tottunut. Muuttamisesta en oo näinä lauhoina talvina enää ihan varma, oliskohan kyseessä jo pääosin talveaan viettäviä hanhiparvia? Tyypillisesti hanhet vaihtavat talvetimisalueilla paikkoja vuodenajan mukaan.

Pääosa näistä linnuista viettää yönä merenlahdilla, joista suosituimpia ovat Viasvedenlahti, Preiviikinlahti ja Kokemäenjoen suisto. Aamuisin ja iltaisin on nähtävissä upea näytelmä, kun hanhia siirtyy merenlahdilta pelloille ja takaisin. Samoin tekevät myös laulujoutsenet.

Parhaina päivinä hanhia on löytynyt pelloilta vähintään 6500 yksilöä, yhteismäärän ollessa luultavasti vieläkin suurempi. Päälajina on metsähanhi, >90%. Parvissa on ollut myös poikkeavan paljon tundrahanhia, useita satoja yksilöitä. Lyhytnokkahanhien määrä on ollut totuttua pienempi, suurin määrä 100 yksilöä. Meri- ja kanadanhanhia parvissa jonkin verran, keskittyen enemmän rannikolle. Viime päivinä ovat myös ensimmäiset valkoposkihanhet ilmaantuneet joukkoon.


Hanhia
                kynnöksellä

Porin keskustan etelä- ja kaakkoispuolen pelloilla, on hanhia "vähän joka paikassa", aina menossa tai tulossa. Merikotkat pölläyttävät välillä parvia lentoon.Metsähanhia ja tundrahanhia

Parvien tarkempi katselu tarjoaa helpolla useampia lajeja. Tässä kuvassa pääosa metsähanhia ja hieman tundrahanhia mukana.


Hanhia pellolla

Pinomäki on tänä vuonna ollut yksi helpoiten lähestyttävä paikka ja hanhia on sielläkin riittänyt.


Hanhia yöpymislennolla

Vajaa tunti auringonlaskusta ja suurin osa pelloilla lepäilevistä linnuista suuntaa yöpymään merelle tai suistoon.Sivuston facebook sivu

Pori - Ulvila - Nakkila, Finland, 30.3.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind