Deltan kevättä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 22.4.2020
Weblokit
Toinen tyyni aamu peräkkäin! Eipä tälle keväälle paljon näitä tyyniä aamuja ole suotu. Joelle auringonnousun aikoihin. Keli suosi. Aurinkoa ja puolipilvistä. Heikkoa tuulta ja lämpöä mukavat +8 astetta. Väreilykään ei haitannut.

Kiertelin suiston alaosia iltapäivän puolelle asti. Linteriä ylemmäs en noussut. Pussitiaispaikan kävin myös kuuntelemassa.

Lajisto kasvaa päivä päivältä. Yksilömäärä ehkä hieman pienempi, ainakin vesilintujen kohdalla, kuin viimeksi. Runsaimmat lajit merimetso 1070 ja isokoskelo 620. Laulujoutsenia hieman yli sata. Vuoden ensimmäiset lapasotkat tänään deltalla, 2 koirasta ja 1 naaras. Punasotkia 16. Vähintään kaksi jalohaikaraa kierteli suiston alueella. Kolme kaulushaikaraa äänessä pitkin aamua. Laulajista kuuluvimpina punakylkirastas, punarinta ja pajusirkku, muita vielä niukasti. Merimetso yrittää jälleen pesintään suistossa. Vanhalle paikalle oli ilmestynyt 150 pesää, joista jos muutamassa selvästi muninta jo alkanut. Veikkaan, että kolonian ennuste ei ole kovin hyvä. Valvonta pystyyn.


Tyyni keli

Näitä on harvassa - pläkä keli!


Kaksi jalohaikaraa

Kaksi jalohaikaraa näkyi useamman kerran eri paikoissa suistossa. Tulkitsin niiden kuitenkin olevat samat yksilöt. Olivat kovin arkoja, mutta sentään dokumentiksi pääsivät.


Merimetsoja pesillä

Tässä osa uudesta/vanhasta merimetsoluodosta. Osa pesistä valmiita ja naaras makasi tiukasti pesäkuopassa. Toisissa pesissä rakennus ja soidin käynnissä.


Merimetsoja pesillä

Hetken ovat merimetsot jo ehtineet olemaan saaressa, sen verta on puiden oksat ja rantakivet saaneet valkoista väriä.


Hinaaja ja laituri

Aluksi katselin, että Taavi-silta lähti kaupunkiin. Kyseessä näytti vasta olevan yksi keskustan laitureista. Eiköhän se Taavikin lähipäivinä poistu talviteloilta.


Ja
                    maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 22.4.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind