Laulava taigauunilintu, Tahkoluoto, Pori, 2.5.2020
Weblokit
Aamun aikana tuli katseltua ja kuunneltua useampikin pusikko, metsänreuna ja ranta. Kymmenen aikoihin olin siirtymässä ansaitulle kaffetauolle. Kävellessäni termaria kohti, osui korvaan taigauunilinnun kutsuääni - nythän on toukokuu, ei näitä kuulu kuulla kuin syys-lomakuussa!

Ääni kuului taas muutamia kertoja ja myös yksi laulun säe. Sain äänen paikannettua läheiseen sekametsän reunaan. Kameraan nauhoitus päälle ja osui pari laulun säettä ja kutsuääntä nauhalle. Nauhoitteen voit kuunnella tästä. Sain juuri linnun näkyviin, kun samalla peippo koiras antoi sille kyytiä ja taigauunilintu vaihtoi paikkaan siirtyen jonnekkin. Soittelin hieman atrappia, sekä laulua, että kutsuääntä, mutta en löytänyt enää uudelleen.

Taigauunilintu, entinen kirjosiipiuuniintu, on keväisin hyvin harvinainen. Suomesta taitaa olla vain kourallinen havaintoja. Tämä on Tiira-lintuhavaintopalvelun mukaan Suomen ensimmäinen tänä vuonna. Syksyllä laji on selvästi yleisempi.


laulupaikka

Taigauunilinun laulupaikka. Luulisi tän näköisiä ja paljon parempiakin paikkoja löytyvät Suomesta runsaasti. Veikkampa, että laji taitaa pesiä nykyisin Suomessa, vaikka siitä ei olekkaan vielä todisteita.Sivuston facebook sivu

Tahkoluoto, Pori, Finland, 2.5.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind