Veneilykauden päättäjäiset? Säppi, Eurajoki, 2.1.2023
Weblokit
Ei se talvi vielä sitten alkanutkaan. Viimeksi vesillä joulukuun alkupuolella ja vihdoinkin tänään riittävän vähän pakkasta ja tuulta. Tuuli aamusella muutamia metrejä lounaasta, kääntyen kaakkoon, voimistuen iltapäivällä 10m/s. Yöllä tuulta oli ollut vielä 14m/s, maininki avoimella ihan kivan kokoista, mutta pitkää. Aurinkoa luvattiin lähes koko päiväksi, mutta haaveeksi jäi. Myös luvattu lumisade siirtyi onneksi iltaan. Pakkasta pari astetta. Säppi lähes lumeton. Olikohan tänään veneilykauden päättäjäiset?

Karinnokan haminassa jo ennen auringonnousua. Siitä sitten saarta kiertämään vastapäivään. Mantereen suuntaan auringonlaskun aikaan.

Viime viikolla oli Luotsintuvalle saapunut miehitys ja aikoivat vielä olla pari päivää saaressa. Muuten ei paljoa jälkiä näkynyt. Sikäli ihme, kun merestä on taimenta noussut ja rannat sulana.

Havaintoja ei mitenkään kovin hirveästi. Vesilinnuista hieman telkkiä, isokoskeloita, mustalintuja ja pilkkasiipiä. Uiveloita peräti 7, joka Säpin oloissa isohko määrä. Merellä myös riskilä ja ruokki. Merikotkat ja korpit reviirillä. Saukko paistatti päivää Ulkolaskulla. Muflonien ruokintaa ei tänään tarvinnut täyttää, miehitysporukka lupasi hoidella ennen lähtöään. Mufloneita havaittiin yhteensä 9.


Pläkä Preiviikinlahdella

Aamulla keli Preiviikinlahden puolella rasvatyyni ja pinnassa hieman hyydettä.


Karinnokka

Tänään poikkeuksellisesti maihinnousu Karinnokan haminaan, reippaan mainingin vuoksi.


Kalamiehet laskupuuhissa

Kruununmöljä avoinna. Luotsintuvan miehittäjät olivat juuri lähdössä verkonlaskuun.


Majakkapiha

Majakkapihalla rauhallista. Lumi oli käytännössä sulanut kokonaan viikon vesisateissa.


Mufloniruokinta

Muflonien ruokinta oli avattu ja täydessä iskussa.

Tornipöllötolppa

Tuli tarkistettua myös muflonsuulin tolpanpää. Ei tänään tässä.


Hanhiston ranta

Saaren suurimmat jäänkertymät Hahiston rannalla. Huolellisesta komppauksesta huolimatta, ei yhtään lintua Knaperin ja Peräkulman välillä


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 2.1.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind