Talvisella saarikierroksella, Säppi, Eurajoki, 19.1.2023
Weblokit
Onneksi pistin viimeiksi vuodenvaihteessa kysymysmerkin veneilykauden päättäjäisiin. Ei se talvi sitten vielä tullutkaan, enkä ihan vielä siihen uskokkaan. Vaihtelevia kelejä pitänyt: tuulta, lunta ja pakkasta. Tänään vuoden toinen päivä, kun tuulta oli vain nimeksi. Aamusella mantereella pakkasta pari astetta. Mantereen suojassa ohut jääriite. Merellä ei jäistä tietoakaan. Näkyvyyttä haittasi aamupäivällä utu, joka hävisi iltapäivällä, jonka jälkeen erinomainen näkyvyys. Säpissä vain ripaus huuretta ja lunta. Myös rannoilla joitakin merentuomia jäälauttoja.

Köysi Kruununmöljässä kiinni auringonnousun aikaan. Kruununmöljästä sitten saarta kiertämään. Vain Kräveli jäi katsomatta. Päivän päätteeksi majakkapihalle ja täyttämään muflonien ruokintaa. Trailerissa puolituntia auringonlaskusta.

Nisäkkäistä havaintoja tietenkin mufloneista, metsäjäniksen muutamia kulkujälkiä, useampi supikoiran jälki ja taas saukko Ulkolaskulla. Lintuja ihan mukavasti, vuodenaikaan nähden: kalalokki 35, uivelo 1, riskilä 2, alli 400 linnun parvi, tukkakoskelo 5, pilkkasiipi 14, kaakkuri 2, mustalintu 95 ja kyhmyjoutsen 1 - päivän ainut. Pikkulinnut tosi niukassa.


Aamun jäät ja Säppi

Aamulla rannikon läheisyydessä ohutta uutta jäätä. Meri rasvatyyni. Päivän retkikohde horisontissa.


Kruununmöljä, Alli 1 ja Buster

Kruununmöljässä yksinäinen jäälautta, muuten avointa. Alli I talvehtii tällä kertaa lepän suojassa.


Luotsintuvannokka

Luotsituvannokka ja osa Lännennokan kallioista.


Majakkapiha

Saaren kuvatuin kohde - majakkapiha. Lunta vain ohut kuorrute,


Ruokinta ja Pinkki

Päivän lumikuuro osui juuri kohdalle, kauroja automaattiin kaadellessa. Automaatin vieressä olleet tynnyrit kaikki tyhjennetty, nipun uusia kärräsin paikalle. Vielä runsaasti jäljellä, myös kerppuja.


Variksia majakassa'

Varikset huomasit heti automaatin täytön ja saapuivat paikalle odottelemaan häiriön poistumista.


Lankonki, Pinkki ja jäljet

Päivä hämärtää. Tunnin on päivä jo iltapuolelta venähtänyt.

Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 19.1.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind