Merisirritarkastuksia ja kamerahuoltoa, Luvia, Eurajoki, 14.2.2023
Weblokit
Ei se vieläkään kovin talvelta näytä. Hieman ennen auringonnousua vesillä. Aamusta rasvatyyntä, eikä tuuli paljoa päivää kohden muuttunut. Lähes koko valoisan ajan pilvetöntä ja nätti auringonpaiste. Lämpö aamusta asteen verta pakkasella, päivällä saman verran plussalla. Näkyvyys erinomainen. Lunta ja jäätä vain etsimällä, tosin aamulla meri kauttaaltaan hyyteessä.

Kiertelin laajalti Luvian saaria ja luotoja. Aamun ensimmäiset kohteet Viasvedenlahden Räyhissä. Räyhistä huoltamaan webbikameroita Nirvoon ja Marjakariin. Nyt on taas pientä toivoa, että molemmista paikoista saadaan livekuvaa.
Nirvo:        https://ajl.fi/webcam/nirvo/
Marjakari: https://ajl.fi/webcam/turvaskallio/
Kameroiden jälkeen Pohjankallioille, sieltä Eeköreen ja lopuksi kääntymässä Noppelissa. Paluumatka Lännennaulojen kautta Säppiin, josta mantereelle. Trailerissa 45 minuuttia auringonlaskun jälkeen.

Jonkun verran on vesilintuja ilmestynyt saaristoon, liekö jotakin muuton alkua, vai vain talviliikehdintää. Vesilinnut pääosissa. Pari hienoa mustalintuparvea 320 ja 350, lisäksi muutamia pienempiä parvia. Mustalinnun päiväsumma yli 700 yksilöä. Alleja yhteensä 45. Tukkakoskeloita pari parvea, yhteensä 12 yksilöä. Telkkiä ja isokoskeloita tullut jostakin selvästi lisää. Sisempänä näkyi kolme tukkasotkaparvea, jostakin ne ilmestyneet. Kalalokkeja yhteensä kolmisensataa. Pari ensimmäistä harmaalokkia varotteli pesäluodoilla. Päivän kohdelajia, merisirriä, löytyi tänään vain yksi yksilö. Nisäkkäistä pari harmaahyljettä ja yksi saukko.


Luoteenräyhät

Päivän ensimmäinen kohde, Luoteenräyhän länsikärki. Vain ripaus jääsohjoa, mukavat haurut.

Nirvon retkisataman laituri

Nirvon jäät hävinneet tuulten mukana. Kameran akku tuotu huollosta.

Marjakari

Sama juttu myös Marjakarissa. Aluehan on luonnonsuojelualuetta, joka hyvin kyltistä selviää.

Eeköre

Eekörestä ei kovin huomaisi, että olla helmikuun puolivälissä. Aalklopassa varotteli harmaalokki reviirillään.

Alliparvi

Muutamia alliparvia Eekören ja Lännennaulojen alueella.

Lännennaulat

Uloimpien Lännennaulojen kalliot. Jonkin verran vanhaa maininkia.

Vanhoja kalalokkeja

Vähän "joka kalliolla" kalalokkeja. Joukossa vain muutamia nuoria yksilöitä. Harvassa ovat vielä juhlapukuiset yksilöt. Taitavat olla Itämeren talvikantaa.

Veneitä Kruununmöljässä

Säpin Kruununmöljässä jopa hieman ruuhkaa. Alli I on lopettanut talvehtimisen ja siirtynyt jälleen vesille. Harri S oli tullut aamupäivällä saareen. Nyt ei tarvinnut poiketa mufloniruokinnalla.

Pinkki Kruununmöljällä auringonlaskun jälkeen

Päivän pituus kasvaa kovaa vauhtia. Lähtökahvit auringonlaskun jälkeen Kruununmöljässä.

Ja maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland, 14.2.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind