Jää- ja liuskatilannetta katsomassa, Meri-Pori, Pori, 25.2.2023
Weblokit
Kyllä se talvi siitä sitten saatiin. Viikon verta pitänyt pakkasta ja uutta luntakin maassa viitisentoista senttiä. Tänään kohtalainen pohjoistuuli, puoliaurinkoista  ja muutama aste pakkasta. Keli oikein nätti ja lämpöväreilykin yllättävän vähäistä.

Kiertelin Meri-Porin jäänreunoja ja tarkastelin samalla tuttuja veneen laskupaikkoja. Viikko vaikuttanut kohtalaisen paljon, uutta jäätä kertynyt moneen paikkaan. Taitaa seuraavaksi olla veneilykauden avajaisten aika?

Tuli siinä lintujakin samalla katseltua. Yleisesti aika niukkaa. Telkät ja isokoskelot hieman lisääntyneet, ehkä pientä kevätmuuttoa. Telkkiä yhteensä 72 ja isokoskeloita 380, eniten Reposaaressa n310 yksilöä. Muutama kyhmy- ja laulujoutsenparikin oli ilmestynyt katselemaan pesäpaikkojen mahdollista avautumista. Lokkeja hieman vähemmän, kuin viime viikkoina, yhteensä n220, kala-, meri- ja harmaalokkeja. Viherpeipolla ja tiaisilla iloista kevätlaulua.

Kallo, Kloppa, eteläpää

Kallon eteläpäästä lounaan suuntaan. Vähän yllättäen oli koko Kallon ulkopuoli ja Klopan ympäristö jäätöntä.

Uniluodonlahti ja Kallon pengertie

Myös Kallon ja Uniluodon välinen lahti käytännössä jäätön. Pohjoistuuli ollut tehokas. Kallonlahti sen sijaan kokonaan jäässä.

Uniluoto, eteläranta, Palomöljä

Uniluodon ja Karhuluodon väli lähes ilman jäitä, vain vähän liikkuvaa lauttaa. Venelaituri jäässä.

Reposaari, kalasatama - Reelinki

Reposaaren ja Mäntyluodon väli oli yllättävänkin paljon jäässä. Vain kalasataman ja Kallonlahden sataman väli avoinna. Sisäpuolella uutta teräsjäätä.

Hilskansaari, Läppäsilta

Hilskansaaren läppäsillan ja rautatiesillan väli avoinna. Muuten paikat jäässä.

Levon Lammet, laskuoja

Ihme sisänäsä, että Levon lampien laskuoja on pysynyt avoinna, virtausta ei pitäisi paljoa olla.Sivuston facebook sivu

Meri-Pori, Pori, Finland, 25.2.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind