Veneilykauden avajaiset, luoteissaaristo, Pori, 5.3.2023
Weblokit
Pohjoistuuli avasi Reposaaren eteläkärjen aamupäivän aikana. Lämpötila asteen-pari pakkasen puolella. Paikoin aurinkoista ja heikohkoa tuulta. Oli veneilykauden avauksen aika tai ainakin sen siksi tulkitsin. Lähipäiville luvattu kohtalaisen kovaa pakkasta, joten voi olla, että joudutaan vielä pieni takatalvi viettämään. Viime vuonna kauden avaus 26.2. Talven pituudeksi tuli tänä vuonna 19 vuorokautta, kun viime talvena peräti 56 vuorokautta.

Reposaaresta iltapäivän puolella vesille. Siitä sitten pieniä jääkenttiä väistellen Kaijakariin ja ulkokautta Hylkiriutan ympäristöön. Ulompana kohtalainen merenkäynti, ei jäitä. Hylkiriutalta Haminakariin kaffeelle. Haminakarista sisäkautta takaisin ja auringon laskun aikaan trailerissa.

Kovin oli talvisen rauhallista lintujen kanssa. Hieman isokoskeloita (80) ja telkkiä (75). Hylkiriutan matalikolla vain yksinäinen alli, ei mustalintuja tai pilkkasiipiä. Matinkarin kyhmyjoutsenpari oli jo reviirillään. Kalalokkeja yhteensä 230, siellä täällä. Muutamia harmaalokkipareja oli myös reviirillä Kaijakarissa, Hylkeellä ja Enskereissä. Päivän ainoa nisäkäs oli jääreunalla kuljeskellut saukko.


Buster vesillä

Kauden avaus käsillä.


Kaijakari ja ajojäitä

Kaijakarin eteläpuolella 500m leveä ajojääkenttä matkalla lounaaseen.


Hylkiriutta

Hylkiriutan ympäristö jäätön ja lähes linnuton.


Kalalokkeja ja harmaalokkeja

Kala- ja harmaalokkeja Hylkiriutan särkällä. Harmaalokit ovat olleet vähissä ulkoluodoilta, nyt selvästi ilmaantuneet pesäpaikkojen läheisyyteen. Myös varottelua kuului tänään.


Haminakarin lee

Haminakarin sisäpuoli edelleen avoin. Iltapäivän kaffehetki länsirannan kivillä.


Enskereiden sisäpuoli, jäälauttoja

Enskereiden sisäpuoli oli täynnä ajautunutta jääsilppua. Varsinaisia "vanhan jään" lauttoja vain muutamia. Kohtalaisen helpolla läpiajettavissa.


Saukon häntä

Päivän ainoa nisäkäs. Vähän olin hidas ja vain saukon häntä pääsi kuvaan.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

luoteissaaristo, Pori, Finland, 5.3.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind