Keväistä takatalvea, Kuuminainen, Pori, 25.3.2023
Weblokit
Ties monesko talvi tänä vuonna... Pari päivää saatiin kohtalaista vesisadetta, lämpötilan ollessa plussan puolella viitisen astetta. Lumet ja jäät saivat kyytiä. Vuorokaudessa keli taas vaihtui ja kohtalainen pohjoistuuli toi pakkaset tullessaan. Yöllä satoi uutta lunta, muutaman sentin verran ja maisema oli taas talvisen näköinen. Meri sentään vapaa jäistä, rannoilla merentuomia. Suojapuolella keväisen lämmintä, auringon paistaessa.

Aamulla kiertämässä Kuuminaisten kärkeä. Kevät on ottanut taas loikkia etelätuulissa ja lämpöasteissa. Vesilintujen määrät kasvaneet, ainakin telkän, haahkan, hanhien ja molempien joutsenten osalta. Pienempiä muuttajia merenrannalla vielä niukasti, pelloilla enemmän, ainakin kiuruja ja pulmusia. Uusia lajeja kärjen kierrolla ristisorsa 4, tylli 2 ja luotokirvinen 1. Kolme tilhiparvea rannoilla. Kärjen kivillä aamupäivää vietti kaksi saukkoa.


Pohjoisranta

Pohjoistuuli vähän sekoitellut lunta, rakkolevää ja merivettä.


Uutta lunta metsän puissa

Yöllä satanut lumi pysyi edelleen puissa, vaikka tuulta kohtalaisesti.


Lumiset tyrnit

Samoin tyrneissä oli kaunis kuorrutus.


Kärkiflada ja jäälautat

Kärjen flada oli pääosin vapautunut jäistä. Lahtien pohjukassa enää nimeksi lauttoja, pääosa niistäkin kuivilla.


Kärjen pihlajat

Pohjoiskärjen pihlajat, aina yhtä monimuotoiset.


Kaksi tilheä

Tilhiä kärjessä tänään ainakin kolme eri parvea. Yhteensä 86 yksilöä. Marjojen puuttuessa, parvet ruokailivat lepän siemenillä ja rakkolevän ensimmäisiilä hyönteisillä.


Eteläranta

Aamun aikana merivesi putosi parikymmentä senttiä ja avointa rantaa paljastui jään reunaan. Tyllit ja luotokirvinen ruokailivat paljastuneella rakkolevällä.
Sivuston facebook sivu

Kuuminainen, Pori, Finland, 25.3.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind