Pläkässä aamu kalliolla, Lännennaulat, Eurajoki, 22.5.2023
Weblokit
Oho - aamusta täysin pläkä! Eipä kauheasti olekaan näkynyt tänä keväänä. Heikkotuulinen keli jatkui iltapäivän puolelle, vähän voimistuen vasta alkuillasta. Lämpöä aamulla juuri ja juuri plussalla, päivällä sentään vähän yli 10 astetta. Merellä ei pahemmin lämpöväreilyä.

Heti auringonnousun jälkeen Lännennaulojen kalliolle. Vietin aamun ja koko aamupäivän kalliolla, merelle katsellen. Mantereen suuntaan vasta puolen päivän jälkeen.

Liikkuvia lintuja vähän odotettua niukemmin. Tyynessä kelissä riitti jotakin pientä hyönteistä enemmän, kuin tarpeeksi, onneksi ei purevaa lajistoa. Linnuista runsaimpina mustalintu 580 ja telkkä 450. Tyynessä ja väreilemättömässä kelissä näkyi vesilinnut erinomaisesti. Laskin aamun aikana merellä kelluvat haahkakoiraat pariinkin kertaan ja päivän kirjauksena 6800 yksilöä. Ruokki- ja kuikkalinnut vähissä: ruokkeja 18 ja riskilä 3. Kuikkia aamun aikana 23 ja kaakkureita 39. Kahlaajista hieman muuttoa meriharakalla (42) ja suosirrillä (22). Vesilinnuista oikeastaan muutolla, jo mainittujen lisäksi, vain hieman pilkkasiipiä (82).


Ulompi Lännennaulat

Aamun katselupaikka ulomman Lännennaulan kalliolla. Sen verta on karu paikka, että saaressa eivät linnut pesi.


Mustalintuja

Mustalintuparvi kulki molempiin suuntiin pitkin aamua ja aamupäivää. Suurin osa linnuista kauniisti myötävalossa, vähän kaukaa kameralle, mutta hyvin kaukoputkelle.


Meriharakat

Muutama meriharakkaparvi tuli mukavan läheltä ja onnistuin yhden perään räiskäisemään jotakin.


Salokankaan lohirysäsaattue

Tyynessä kelissä pääsi Heikkikin laskemaan loppuja lohirysistään.


Auringon halo

Aamupäivällä syntyi etelätaivaalle näyttävä halo.


Ja maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Lännennaulat, Eurajoki, Finland, 22.5.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind