Aamua kalliolla ja pesäkatselmus, Luvia, Eurajoki, 10.6.2023
Weblokit
Hieman auringonnousun jälkeen Lännennaulojen kalliolla. Keli lähes tyyni. Puoliaurinkosta, päivemmällä aurinkoista. Lämpöä riittävästi, Lämpöväreilyä hieman turhan kanssa.

Seisoskelin kuutisen tuntia kalliolla, merta ja liikkuvia lintuja katsellen. Oikestaan ainoat muuttavat linnut olivat muutamat kuikat ja kaakkurit, sekä mereltä tulleet haara- ja tervapääskyt. Mustalintuja ja pilkkasiipi liikkui aamun mittaan molempiin suuntiin, yhteensä 1100 yksilöä, mustalintu valtalajina. Ruokkeja 23 ja riskilöitä ainakin 7. Haahkoja, lähinnä koiraita, edelleen alueella mukavasti, vähintään 8700. Muutama poikuekin oli uiteettu ulkomerellä. Merihanhet alkaneet kertyä sulkimaan, aamun summana 320. Aamun eniten hämmennystä herättänyt liikkuja oli seitsemän kurjen parvi. Parvi oli viettänyt yönsä Eeköressä ja lähti aamun lämmettyä suoraan länteen.

Lännennauloilta ulkoluotoja kierrellen Säppiin lennättämään dronea ja katsomaan Sepon löytämää uutta merikotkan pesää. Yllätys oli melkoinen, kun päivän päätteksi poikkesin Säpin satamassa - saaressa yli 50 henkilöä - majakka vietti 150. syntymäpäivää. Keitto ja kaffe olivat jo loppuneet.


Mustalintuja

Tuli jostakin mustalintuparvesta napattua kuvakin. Suurin osa parvista meni nätiltä katseluetäisyydeltä ja molempiin suuntiin. Lukumäärässä voi hyvin olla samoja lintuja.


Norppa kivellä

En ollut päivän ainoa kivellä aikaa viettänyt. Norppa katseli mielenkiinnolla toista kivell seisojaa.


Kuovisirri ja tyllit

Pohjankallioiden pienellä levämatolla viisi tylliä (kolme kuvassa) ja yksinäinen kuovisirri.


Merikotkan pesä maasta

Eipä vaikuta kovin tukevalta tämä uusikaan merikotkan valittu pesäpaikka.


Merikotkan pesä dronella

Tänä vuonna Säpin merikotka sai yhden poikasen.


Ja maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland, 10.6.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind