Yöristeilyllä deltalla ja suistossa, Kokemäenjoen suisto, Pori, 17.6.2023
Weblokit
Auringon pudottua kiertämään jokisuistoa ja joen alempia uomia. Keli ihanteellinen: täysin tyyntä, kirkas taivas ja lämpöä riittävästi. Kiertelin jokea laajasti, usein pysähdelleen ja kuunnellen. Deltan kesäinen yö on aina yhtä huumaava. Runsasta lintujen laulua kaikkialla. Hyttysiä ja muitakin lentäviä ihan riittävästi. Buster trailerissa auringon noustessa näkyviin.

Laulajista totutusti yleisimpinä ruokokerttunen ja satakieli. Rastaat myös runsaasti äänessä. Rytikerttusia vain pari. Yksinäinen pensassirkkalintu ja viitasirkkalintu. Pari ruisrääkkää kuului pohjoispuolen pelloilta. Isojuovan reunalla upeasti raksuttava rastakerttunen. Kaulushaikaroita ilmeisesti kolme. Yön kohdelajia, ruokosirkkalintua, ei joelta näytä tänä vuonna löytyvän.


Pläkä ja auringon kajo

Keli mitä ihanteellisin. Tuuli ei kuuntelua haitannut.


Yön sumua Isojuovalla

Yön pimeimpään aikaan nousi joen keskiosiin tiheä ja kostea sumu. Suojaisissa uomissa ei sumua.


Lepakko

Lepakoita oli hyvin liikkeellä, myös lepaikoiden ruokaa.


Rastaskerttunen

Yön pimeimpään hetkeen kuvattu rastaskerttunen. Vilkkaalla mielikuvituksella voi lajin arvata.Ääniä ja pätkiä yön liikkumisesta. Videolta löytyy laulavina ainakin rastaskerttunen, satakieli, ruokokerttunen, punakylkirasta, mustarastas ja viitasirkkalintu. Lepakko vilahtaa useammassa kohdessa.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 17.6.2023
Weblokit
Copyright (c) 2023  Antti J. Lind